طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

۴ برابر شدن خیزش گردوغبار نسبت به سال گذشته | ریزگردها تا پایان تابستان هستند

  • کد خبر: ۱۱۴۷۴۶
  • ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۰
۴ برابر شدن خیزش گردوغبار نسبت به سال گذشته | ریزگردها تا پایان تابستان هستند
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا وقوع خشکسالی‌های پیاپی در دو سال اخیر و نبود بارش‌های بهاری را عامل اصلی افزایش ۴ برابری گردوخاک کشور اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره کانون‌های خارجی گردوغبار کشورمان توضیح داد:‌ در میان کانون‌های گردوغبارخارج از کشور، عراق و سوریه بیشترین تاثیر را بر ایران می‌گذارند.

وی افزود: اگرچه در ترکیه، عربستان، افغانستان و ترکمنستان هم کانون‌های گردو غبار وجود دارد اما تاثیر آن بر کشور ما کمتر است.

ضیائیان با اشاره به اینکه تاثیر کانون‌های خارجی گردوغباربر کشور ما بیشتر است، گفت: جریانات جوی به گونه‌ای نیست که افغانستان و سایر کشورها تاثیر زیادی بر گردوغبارکشور ما بگذارند، ‌اگرچه استان‌های مرزی مثل خراسان شمالی را تحت تاثیر قرار می‌دهند اما بخش زیادی از گردوغبار ایران با منشاء کشورهای سوریه و عراق است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تاکید کرد:‌ خشکی کشورعراق عمدتا به دلیل سدهایی است که کشورهای ترکیه، عراق و سوریه بر روی رودهای دجله و فرات احداث کردند و حجم زیادی از آب را نگه داشتند، این اقدام منجر به تشکیل بخش وسیعی از کانون‌های گردوخاک شد.

وی درباره تعاملات بین‌المللی با کشورهای خارجی منشاء گردو غبار اظهار کرد: ایران در این میان کشور ثالث است و باید توافق بین کشورعراق و ترکیه رخ دهد، بنابراین برای ایران به عنوان کشور ثالث ورود به این موضوع به دلایل مختلف سیاسی و منطقه‌ای پیچیده و زمان‌بر است.

ضیائیان با بیان اینکه در کانون‌های داخلی آزادی عمل بیشتری برای اقدامات مقابله‌ای وجود دارد، افزود:‌ کانون‌های داخلی گردوغبار کوچک‌تر و برای انجام عملیات امکان پذیرتر است.

این کارشناس هواشناسی با اشاره به وجود تعداد زیادی کانون گردوغباردر داخل کشور گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، قم، کرمان، سمنان، مرکزی، خراسان‌های شمالی، رضوی و جنوبی، خوزستان و ایلام کانون‌های گردو خاک در داخل کشور هستند.

وی خاطر نشان کرد:‌ خشکسالی‌های پیاپی در سال گذشته و امسال، کانون‌های گردوغباررا فعال کرده و حتی مزارع دیم نیز با توجه به خشکسالی کشت ناموفق داشته و تبدیل به کانون خشکسالی شدند و خشک شدن مراتع نیز این مساله را تشدید کرد.

ضیائیان میانگین تعداد روزهای همراه با گرد و خاک را در پنج ماه گذشته ۱۲ روز اعلام کرد و افزود: در مدت مشابه سال قبل این رقم کمتر از چهار روز بوده به عبارتی با افزایش ۳ برابری همراه شده است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا دلیل این افزایش ۴ برابری را خشکسالی‌های پی در پی و نبود بارش‌های بهاری دانست و گفت: باران‌های بهاری موجب توسعه مراتع و کشت دیم شده و کانون‌های گرد و خاک را تثبیت می‌کند اما نبود بارش‌ها باعث فعال شدن کانون‌های گرد وخاک شد و با توجه به شرایط جوی،‌ تا پایان تابستان شاهد گرد و خاک به صورت متناوب خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->